0

Novo! Izšla knjiga na več kot 300 straneh: Bolan po vbodu klopa – Kako prepoznati in učinkovito zdraviti boreliozo

V mesecu maju 2020 je izšla nova, dolgo pričakovana knjiga v slovenskem jeziku z naslovom Bolan po vbodu klopa-Kako prepoznati in učinkovito zdraviti boreliozo, nemške zdravnice in predavateljice dr. Petre Hopf- Seidel.

Gre za prevod medicinsko podkovane knjige, že 11. aktualizirane izdaje iz 2018, o boreliozi in njenih koinfekcijah-vzporednih okužbah.

Avtorica, priznana nemška nevrologinja in psihiatrinja,  ima več kot  kot 20 let izkušenj z zdravljenjem bolnikov z boreliozo in vzporednimi okužbami.

Na več kot 300 straneh knjiga vsebuje razumljiva napotila o klopih, kaj storiti po vbodu klopa, kakšne so lahko posledice vboda klopa, katere bolezni prenašajo klopi, zgodnja, vmesna in pozna-kronična faza borelioze, oteženo zdravljenje borelioze zaradi drugih povzročiteljev bolezni, izbruhi bolezni zaradi virusov, simptomi, diagnosticiranje in zdravljenje  kronične borelioze, kaj lahko bolnik stori sam, vpogled v nove načine  diagnostike in zdravljenja, zdravstveno politični problemi v zvezi z boreliozo.

Pičil me je klop – kaj pa sedaj?

Borelioza je resno infekcijsko obolenje, do katerega pride po vbodu klopa, pri čemer pa raznolikost simptomov te bolezni otežuje postavitev diagnoze.

Nemalokrat je ne prepoznamo dovolj zgodaj, zaradi česar lahko postane kronična. Dr. Petra Hopf-Seidel v svoji vsakdanji praksi že dolgo uspešno zdravi boreliozo. Kot izkušena zdravnica opisuje klinične znake te bolezni in predstavlja aktualne možnosti zdravljenja.

V knjigi lahko izvemo, kaj se po nekaj dnevih do tednih po vbodu klopa začne dogajati v našem telesu, katere laboratorijske preiskave je treba odrediti, katere vzporedne okužbe se še lahko istočasno prenesejo in kako lahko te uspešno zdravimo.

Gre za medicinsko podkovan in vsakomur razumljiv priročnik o boreliozi.

Cena: 16,60 EUR

Obseg: 321 stani

Naročilo:

  • neposredno pri založbi na email korekt-plus@siol.net ali knjigarne
  • Mladinske knjige ali
  • Državne založbe Slovenije

Društvo Borelioza

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja