0

Kako lahko borelioza vpliva na vaš vid

 

https://www.lymedisease.org/padula-lyme-affects-eyes/

Dr.William Padula je priznan strokovnjak, ki proučuje, kako lahko borelioza in druge bolezni, ki jih prenašajo klopi, vplivajo na oči.

Iz njegove spletne strani vidimo, da so lahko simptomi bolezni, ki jih prenašajo klopi: zamegljenost, utrujenost vida, dvojni vid, glavoboli, povezani z vidnimi aktivnostmi, občutljivost na svetlobo, izguba mesta pri branju, besede pri branju se podvojijo ali postanejo dvojne in tudi bolj nejasne težave, ki pogosto niso povezane z vidom: kot so težave z ravnotežjem, prostorsko orientacijo, spominom, razumevanjem, občutkom, da ste preobremenjeni, ko ste v okolju polnem ljudi in občutljivost za zvok.

Spletna stran poudarja: “Vzrok za nastanek vizualnih simptomov je, ker bolezen, ki jo prenašajo klopi, vpliva na procesiranje vida v možganih.”

V članku, ki ga je objavil Healio, dr. Padula poroča: »S sodelavci smo dokazali prisotnost meglenega belega obroča peri-papilarne ishemije okrog optičnega živca-zlasti pri otrocih ali odraslih, mlajših od 60 let, kjer ne bi pričakovati ishemične spremembe-povezana je s klopno okužbo. Eden od načinov, kako se spirohete skrijejo pred imunskim sistemom, je izgradnja zaščitnih biofilmov. Verjamemo, da ti biofilmi zamašijo ozke kapilarne žile tik po perimetru optičnega živca in blokirajo pretok krvi. ”

Dr. Padula priporoča, da okulisti in očesni zdravniki, ki opazijo takšno stanje pri bolnikih in bolnikih, ki imajo tudi konvergenčno insuficienco ali osredotočenost, izključijo možnost okužbe s klopi.

V istem članku dr. Padula obravnava tudi perimeter optičnega živca. Pravi, da nenormalni rezultati tega testa močno kažejo na klopno bolezen. Tudi za test vizualnega evociranega potenciala (VEP) pravi, da nenormalni rezultati tega testa močno kažejo na klopno bolezen.

Kot vemo v združenjih borelioze, pogosto traja dolgo, da bolnikom  pravilno diagnosticirajo okužbe, ki jih prenašajo klopi. Če bodo očesni zdravniki pozorni na te biomarkerje, bi to lahko znatno pospešilo proces diagnosticiranja.

 

 

Društvo Borelioza

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja